Geef een zoekterm in en druk op “enter”.

Gevaco Advocaten geeft in-house opleiding bij verzekeraar EUROMEX

  • Aansprakelijkheids-, Verzekerings- en Verkeersrecht

 

Op 15 en 22 september hebben enkele van onze experten twee boeiende seminaries gegeven aan de dossierbeheerders bij verzekeraar EUROMEX.

 

Veerle Janssen, Christoph Bielen, Valerie Ghysen en Alexander Vanlessen gingen in een meer theoretisch luik dieper in op de aankoop van motorvoertuigen. Topics als de totstandkoming van de overeenkomst, de contractuele verplichtingen, remedies bij contractuele wanprestatie, bijzonderheden bij de aankoop van tweedehandsvoertuigen, consumentenkoop en onrechtmatige bedingen, kwamen daarbij aan bod.

 

In een tweede meer praktisch luik was het de beurt aan Kurt Smets en Lia Van De Weyer die enkele actuele topics binnen het aansprakelijkheidsrecht aansneden.  Zij deden dit aan de hand van praktijkcases die ons door Euromex voorafgaandelijk werden aangeleverd.

 

Lia Van De Weyer gaf zo meer toelichting over de verhaalsmogelijkheden van de verzekeraar en Kurt Smets had het over de juridische consequenties bij schade aan een voertuig door onderhoud of herstelling. Wie draagt in dergelijke situatie de bewijslast, wie is aansprakelijk en wat zijn de verplichtingen van een garagehouder? Hierbij kwamen o.a. de principes van bewaargeving en aanneming aan bod en zo vloeiden theorie en praktijk naadloos in elkaar over.

 

Schitterend gedaan door de teamleden die hier voor en achter de schermen hun schouders hebben onder gezet.