Geef een zoekterm in en druk op “enter”.

Gevaco Advocaten te gast bij beroepsorganisatie FEMA

  • Bouwrecht
  • Handels- en Economisch recht

Op 18.10.2022 waren collega’s Christoph Bielen, Karen Kelchtermans, Maarten Broekx en Liezel Naus als sprekers te gast bij FEMA, een beroepsorganisatie voor handelaren in bouwmaterialen. Ze gaven er een seminarie omtrent het topic: ‘Wat te doen indien een grote aannemer een wurgcontract voorstelt?’, nadat  FEMA hierover veel vragen kreeg van haar leden.

Na een inleidend woord van voorzitter Marnix Van Hoe, werd toelichting gegeven over de hete angels in wurgcontracten, hoe men hiermee kan omgaan en wat mogelijke alternatieven zijn. Het doel van het seminarie was vooral om ondernemers een beter inzicht te geven in de risico’s die gepaard gaan met het aanvaarden van wurgcontracten. Zo werd er onder meer besproken welke algemene voorwaarden van toepassing zijn, wat de principes rond de betalingsvoorwaarden zijn, wanneer er een eigendomsvoorbehoud van toepassing is en dergelijke meer.

Wij willen in het bijzonder voorzitter Marnix Van Hoe en Marianne De Vroome bedanken voor de aangename en boeiende samenwerking.