Geef een zoekterm in en druk op “enter”.

Nieuwsoverzicht

Slechte kwaliteit van de bij aanneming gebruikte materialen: aannemer aanspreken of ook de fabrikant?

Een aannemer voert dakwerken uit aan jouw woning en koopt bij een fabrikant van bouwmaterialen pannen aan. Achteraf blijkt dat de geplaatste pannen van slechte kwaliteit zijn en moeten vervangen worden. Wie kan je hiervoor aanspreken? De aannemer of de fabrikant?

OP KOT! MET BTW?!

De nakende start van de herexamens zorgt ervoor dat heel wat studenten terugkeren naar hun ‘kot’. Met een nieuw academiejaar in het vooruitzicht zijn sommigen misschien zelfs nog naarstig op zoek naar een nieuwe stek. Spannende tijden voor studenten, maar zeker ook voor kotbazen. Zij werden aan het begin van de zomer immers geconfronteerd met nieuwe BTW-spelregels.

HEET, HETER, HEETST … EN WAT OP DE WERKVLOER ?

Deze week zou wel eens de warmste week van 2022 kunnen worden. In bepaalde beroepscategorieën zal het geen evidentie zijn om het hoofd koel te houden. Maar wanneer het effectief op het werk te warm wordt, hebben werknemers dan ook recht op bijvoorbeeld beschermende maatregelen ? Wij zochten het even voor u uit.

Kan ik mijn bouwplannen aanpassen tijdens de vergunningsprocedure?

Wanneer je een vergunningsaanvraag ingediend hebt, is het mogelijk om in de loop van die procedure de plannen aan te passen.

Het nieuwe relatievermogensrecht: een stap in de goede richting voor samenwonende (ex-) partners?

Op 6 december 2016 werd het startschot gegeven voor de her-codificatie en modernisering van het Burgerlijk Wetboek, een project met voormalig minister van justitie Koen Geens als initiatiefnemer. Ook het familiaal vermogensrecht – dat vandaag het “relatievermogensrecht” genoemd wordt – maakt deel uit van dit Burgerlijk Wetboek.

Help, mijn vlucht is gecanceld! Wat nu? 

De zomermaanden en de langverwachte vakanties, staan voor de deur. Valiezen pakken en vertrekken! Maar wat als de luchtvaartmaatschappij plots jouw vlucht cancelt? De afgelopen dagen wordt immers de ene staking na de andere aangekondigd bij de luchtvaartmaatschappijen. Vele vliegtuigen zullen bijgevolg de Belgische bodem niet verlaten.  ki

WEEK-WEEK? Neen, dankjewel!

Na een scheiding laaien de discussies over het verdere verblijf en de opvang van de kinderen vaak erg hoog op. In de meeste gevallen vindt één van de ouders dat hij zijn kinderen te weinig te zien krijgt en stapt hij naar de rechtbank in de hoop hen op basis van een vonnis meer bij zich te kunnen hebben. Maar wat als één van de ouders vindt dat de andere de kinderen meer moet opvangen?c

Prijsstijgingen: Een checklist voor aannemers! 

De coronacrisis, de oorlog in Oekraïne, stijgende energieprijzen: ze zorgen er allemaal voor dat de vraag groter is dan het aanbod waardoor de prijzen van bouwmaterialen enorm gestegen zijn. Het einde van de prijsstijgingen lijkt voorlopig nog niet in zicht. Het zijn enorm uitdagende tijden voor aannemers, maar het hoofd koel houden en maximaal gebruik maken van de opportuniteiten die zich aanbieden voor toekomstige contracten, zorgen ervoor dat u de storm goed zal doorstaan.

Planschade en 50 meter: een nieuw twistpunt verduidelijkt 

Ook voor woonuitbreidingsgebied geldt de beperking van art 2.6.3.1, §3 ,4° VCRO. Hierdoor komt enkel het gedeelte van een perceel in woonuitbreidingsgebied dat binnen de vijftig meter van de rooilijn gelegen is in aanmerking voor planschadevergoeding.l

© 2021 Gevaco advocaten – advocatenkantoor te Beringen

PrivacybeleidCookiebeleid