Geef een zoekterm in en druk op “enter”.

Nieuwsoverzicht

Verzwegen slippertje geeft recht op schadevergoeding

In een baanbrekend arrest van 21 januari 2022 oordeelde het Hof van Beroep in Gent dat een moeder en biologische vader van een kind samen een fout begingen en een schadevergoeding van bijna 10.000 euro verschuldigd waren door hun onenightstand te verzwijgen tegenover de eigenlijke, bedrogen liefdespartner van de moeder die het kind, geboren uit dit slippertje, als het zijne erkende .

Contractuele uitsluiting in solidum aansprakelijkheid aannemer en architect

De architect en de aannemer kunnen in solidum aansprakelijk worden gesteld door de bouwheer indien hun onderscheiden fouten hebben bijgedragen tot dezelfde schade. Dit heeft tot gevolg dat zowel de aannemer als de architect afzonderlijk voor het geheel van de schade in hoofde van de bouwheer kunnen worden aangesproken.

LESSONS LEARNED uit Corona ?

De schokgolf die de CORONA-crisis veroorzaakte heeft ons voor een heel aantal zaken met de neus op de feiten gedrukt. Zoveel is duidelijk.

Help, de prijzen van mijn leveranciers blijven stijgen!

De laatste jaren worden we geconfronteerd met prijsstijgingen. Of het nu prijsstijgingen zijn door Corona of door een blokkade van het Suez-kanaal, of het nu gaat om bouwmaterialen of microchips, bijna niemand is gespaard gebleven. Maar wat kan u er tegen doen? Kan u de prijsstijging doorrekenen aan uw klanten?

Algemene voorwaarden – One of a kind, maar niet once and for all

U wordt er als ondernemer maar al te vaak op gewezen: het belang van goede algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden vormen de basis van uw rechtspositie in het handelsverkeer. Of de voorwaarden nu worden gehanteerd ten aanzien van andere ondernemingen (B2B), of ten aanzien van consumenten is (B2C), het belang ervan is niet te onderschatten

‘Droogtewet’ wordt door verzekeraars aangevochten bij het Grondwettelijk Hof

Door de klimaatverandering worden we alsmaar vaker geconfronteerd met lange droge periodes. Vele woningen worden hierdoor getroffen door verzakkingen als gevolg van de inkrimping van de bodem, vaak met ernstige scheuren en stabiliteitsproblemen tot gevolg.

Gewijzigde registratiebelasting: een situatie van geven en nemen?

De aankoop van een woning wordt steeds duurder. Zo zijn de woningprijzen in het afgelopen jaar maar liefst met 10% gestegen. Dit is ook de Vlaamse regering niet ontgaan. Zij heeft daarom besloten om de registratietarieven die verschuldigd zijn bij de aankoop van een enige en eigen woning te verlagen. Deze stimulans zou het extra duwtje in de rug moeten zijn om toch een eigen woning te kopen. Keerzijde van deze verlaging, is dat de registratiebelasting die moet worden betaald op de aankoop van een tweede, derde, vierde,… woning, wordt verhoogd, dat de meeneembaarheid wordt afgeschaft en dat de bijkomende rechtenvermindering voor de aankoop van een bescheiden woning wordt gehalveerd.

CONTROLEFUNCTIE VAN KI OOK BIJ LANGDURIG OPSPORINGSONDERZOEK

Grondwettelijk Hof breidt controlefunctie van Kamer Inbeschuldigingstelling uit.

Schuilt er nog een addertje onder het kunstgras?

Wil u uw bestaande gazon vervangen door een onderhoudsvriendelijk alternatief? Kunstgras is dan misschien een optie. Maar heeft u hiervoor geen vergunning nodig?

© 2021 Gevaco advocaten – advocatenkantoor te Beringen

PrivacybeleidCookiebeleid