Geef een zoekterm in en druk op “enter”.

Nieuwsoverzicht

VINTED RAPPORTEERT AAN DE FISCUS: GEEN REDEN TOT PANIEK!

Vinted geeft aan zijn gebruikers te kennen met ingang van volgend jaar de informatie van gebruikers te zullen melden aan de fiscus, indien deze in een tijdspanne van één jaar (2023) meer dan 30 verkopen verrichten of meer dan 2.000 euro aan inkomsten hebben genoten.

ONTHARDEN KAN VOORTAAN ZONDER VERGUNNING: LAAT HET TEGELWIPPEN BEGINNEN!

UBO-REGISTER TERUG RAADPLEEGBAAR DOOR GROTE PUBLIEK ONDER VOORWAARDEN

Sedert 17 februari 2023 verkrijgt het grote publiek (met een legitiem belang) opnieuw toegang tot het UBO-register dat van alle bedrijven en vzw’s aangeeft wie de uiteindelijke begunstigden zijn..

HET GEVAAR VAN “DELEN” OP SOCIAL MEDIA

Een 15-jarig meisje werd op een parking nabij de school in elkaar geslagen door een aantal medeleerlingen. De tiener liep daarbij verschillende verwondingen op. Opvallend, enkele medeleerlingen filmden de vechtpartij en verspreidden de confronterende beelden op sociale media. Uit mediaberichtgeving blijkt dat dit geen alleenstaand feit is. Steeds vaker worden beelden van vechtpartijen onder jongeren gefilmd en verspreid. Kan dit zomaar?

Mr. Peter Bouts sprak de leden van de OCB toe op jaarvergadering

VERPLICHTE STATUTENWIJZIGING VOOR DECEMBER 2023 – MAAK VAN DEZE VERPLICHTING EEN OPPURTUNITEIT

Adviespakket nazicht statuten vennootschap

CRYPTOMUNTEN: AANKOPEN OF NIET ? CHECK EERST DE WEBSITE VAN FINANCIELE WAAKHOND FSMA

Waar onze fiscalisten met een recent artikel de mogelijke belastbaarheid van eventuele meerwaarden op de verkoop van uw crypto-munten onder de aandacht brachten, leggen onze penalisten in dit artikel de focus op mogelijke valkuilen bij de aankoop van cryptomunten. Er liggen immers veel fraudeurs op de loer.

CRYPTOMUNTEN: VERKOPEN OF NIET EN WAT MET DE EVENTUELE BELASTBAARHEID VAN GEREALISEERDE MEERWAARDEN?

De cryptomunten kennen opnieuw een stijgende tendens. Hoog tijd om de mogelijke belastbaarheid van eventuele meerwaarden onder de aandacht te brengen voor het geval dat u (een gedeelte van) uw cryptomunten zou willen verkopen.