Geef een zoekterm in en druk op “enter”.

Nieuwsoverzicht

ONTHARDEN KAN VOORTAAN ZONDER VERGUNNING: LAAT HET TEGELWIPPEN BEGINNEN!

UBO-REGISTER TERUG RAADPLEEGBAAR DOOR GROTE PUBLIEK ONDER VOORWAARDEN

Sedert 17 februari 2023 verkrijgt het grote publiek (met een legitiem belang) opnieuw toegang tot het UBO-register dat van alle bedrijven en vzw’s aangeeft wie de uiteindelijke begunstigden zijn..

HET GEVAAR VAN “DELEN” OP SOCIAL MEDIA

Een 15-jarig meisje werd op een parking nabij de school in elkaar geslagen door een aantal medeleerlingen. De tiener liep daarbij verschillende verwondingen op. Opvallend, enkele medeleerlingen filmden de vechtpartij en verspreidden de confronterende beelden op sociale media. Uit mediaberichtgeving blijkt dat dit geen alleenstaand feit is. Steeds vaker worden beelden van vechtpartijen onder jongeren gefilmd en verspreid. Kan dit zomaar?

Mr. Peter Bouts sprak de leden van de OCB toe op jaarvergadering

VERPLICHTE STATUTENWIJZIGING VOOR DECEMBER 2023 – MAAK VAN DEZE VERPLICHTING EEN OPPURTUNITEIT

Adviespakket nazicht statuten vennootschap

CRYPTOMUNTEN: AANKOPEN OF NIET ? CHECK EERST DE WEBSITE VAN FINANCIELE WAAKHOND FSMA

Waar onze fiscalisten met een recent artikel de mogelijke belastbaarheid van eventuele meerwaarden op de verkoop van uw crypto-munten onder de aandacht brachten, leggen onze penalisten in dit artikel de focus op mogelijke valkuilen bij de aankoop van cryptomunten. Er liggen immers veel fraudeurs op de loer.

CRYPTOMUNTEN: VERKOPEN OF NIET EN WAT MET DE EVENTUELE BELASTBAARHEID VAN GEREALISEERDE MEERWAARDEN?

De cryptomunten kennen opnieuw een stijgende tendens. Hoog tijd om de mogelijke belastbaarheid van eventuele meerwaarden onder de aandacht te brengen voor het geval dat u (een gedeelte van) uw cryptomunten zou willen verkopen.

NIEUWE VERPLICHTINGEN VOOR ONDERNEMINGEN DOOR DE “KLOKKENLUIDERS-WET”

Heeft uw onderneming minstens 50 werknemers ? Weet dan dat u verplicht bent om een intern meldkanaal in te richten waar werknemers (maar ook ex-werknemers, stagiairs, bestuurders, enz.) — zonder enig risico op represailles én met de nodige ondersteuning —, melding kunnen maken van inbreuken van allerlei aard die ze binnen uw bedrijf hebben vastgesteld.