Geef een zoekterm in en druk op “enter”.

Nu ook fiscale inhoudingsplicht bij factuur aannemer!

  • Algemeen

Sedert 1 januari 2009 moet u ook de fiscale schulden controleren van een aannemer. Heeft de aannemer nog fiscale schulden, dan moet u 15% van de factuur inhouden en doorstorten aan de fiscus. Klik op de link voor meer informatie.

Dit was sinds begin 2008 al zo voor sociale schulden. Heeft uw aannemer sociale schulden, dan moet u 35% inhouden op zijn factuur en dit doorstorten aan de RSZ.

Iets gelijkaardig geldt nu ook voor de fiscus. Heeft uw aannemer nog fiscale schulden, dan moet u 15% inhouden op zijn factuur en doorstorten aan de fiscus.

Hoe kan u dit controleren?

Voor de RSZ:
Op de website https://www.socialsecurity.be gaat u naar de startpagina van de onderneming en kiest u rechts de link ‘Werkgevers RSZ’ en dan rechts de link ‘Artikel 30bis’. Als u zich registreert of aanmeldt kan u via het ondernemingsnummer van de aannemer controleren of u een bedrag moet inhouden of niet.

Voor de fiscus:
Op de website http://www.minfin.fgov.be klikt u rechts op de link My minfin, en daarna rechts op de link “U hebt open toegang totâ€. In het vak inhoudingsplicht kan u dan klikken op de link consulteren, en met het ondernemingsnummer van de aannemer kan u controleren of u een bedrag moet inhouden voor de fiscus.

Voor meer praktische informatie kan u contact opnemen met ons kantoor.