Geef een zoekterm in en druk op “enter”.

Advocaat in de school

  • Algemeen

Ieder jaar organiseert de Orde van Vlaamse Balies de actie “advocaat in de school”. Hierbij worden advocaten op pad gestuurd naar het lager en secundair onderwijs, om de leerlingen kennis te laten maken met justitie in het algemeen en de advocatuur in het bijzonder.

Dit jaar ging Mr. Charlotte Van Thienen van ons kantoor langs in het zesde jaar Economie-Wiskunde van het Spectrumcollege, Bovenbouw Sint-Jozef te Beringen.

Na een algemene uitleg over het beroep van advocaat en de beroepsmogelijkheden als je rechten wilt studeren, werd aan de leerlingen, aan de hand van diverse casussen, informatie gegeven over verschillende rechtstakken, zoals o.a. verkeersrecht, familierecht, strafrecht,…

Al snel kwam bij de studenten het besef dat ieder van hen wel eens van dichtbij in contact komt met justitie en het vaak onontbeerlijk is om hiervoor beroep te doen op de bijstand van een advocaat.

De uiteenzetting werd afgesloten met een vragenronde, waarbij de studenten hun prangende vragen over justitie konden stellen.