Geef een zoekterm in en druk op “enter”.

GEVACO GIDST U UIT UW KOT – PRIVATE

  • Algemeen

 

Gevaco logo - Gevaco gidst u uit uw kot
Website Gevaco Gevaco op facebook Gevaco op LinkedIn Gevaco op Instagram E-mail Gevaco

In deze surreële tijd waarbinnen alles anders verloopt dan normaal, zijn wij uw gids en bieden wij u, ieder binnen zijn vakgebied, oplossingen op maat aan. Wij zijn er klaar voor. U ongetwijfeld ook. Samen uit ons kot!


Hoe moet ik als gescheiden ouder het verblijf van mijn kinderen regelen tijdens de coronacrisis?
Telewerken. Begeleiden van kinderen bij schoolwerk. Huishouden doen zonder poetshulp. De coronamaatregelen hebben het stressniveau in vele gezinnen enorm de hoogte ingejaagd. Bij gescheiden ouders hebben deze maatregelen vaak voor nog meer onrust gezorgd, omwille van vragen over de verblijfsregeling. Mogen of moeten de kinderen wel nog van de ene naar de andere ouder gaan?
Lees meer…

 

Wat als mijn geplande reis niet doorgaat en kan ik de aangeboden voucher weigeren?
Reizigers die een zogenaamde pakketreis, zijnde vlucht + verblijf hebben geboekt, zijn beschermd door de Wet Reisovereenkomsten en krijgen in principe hun betaalde reis terugbetaald binnen de 14 dagen. Hoe zit dit nu in elkaar?
Lees meer…

 

De impact van de coronacrisis op het wegverkeer
Wat gebeurt er als ik ten gevolge van coronamaatregelen niet op tijd naar de autokeuring kan? Kan ik nog een rijverbod oplopen?
Lees meer…

 

Hoger onderwijs tijdens coronacrisis – nog wat langer op kot?
Kunnen de examens nog doorgaan? Gebeuren de voorgeschreven mondelinge of schriftelijke examens nu op afstand? En vooral, kan ik nog afstuderen in juni?
Lees meer…

 

Wat met woninghuur in tijden van corona?
Waar wordt u als huurder of verhuurder van een woning in tijden van corona allemaal mee geconfronteerd? Wij leggen het u uit.
Lees meer…

 

Waar gaan de “coronaboetes” juist over en wat is hun wettelijk kader?
Welk risico loop ik als ik tegen de richtlijnen die door de regering worden uitgevaardigd zondig? Hoe hoog lopen de boetes op? Wat als ik een tweede keer tegen de lamp loop?
Lees meer…

 

Blockdown: syndici en mede-eigenaars blijf (nog steeds) in uw kot.
De geldende veiligheidsvoorschriften tijdens de COVID-19-pandemie raken de gehele bevolking. Net als alle Belgen zullen ook syndici en (mede-)eigenaars van appartementen in hun kot moeten blijven. Welke gevolgen heeft dit nu voor de algemene vergadering van de mede-eigenaars? Kunnen er nog steeds dringende werken worden uitgevoerd aan de mede-eigendom? Wat met het mandaat van de syndicus?
Lees meer…

 

Wat gebeurt er als u morgen in het ziekenhuis belandt en u zelf geen beslissingen meer kan nemen? Een zorgvolmacht kan een oplossing bieden.
Facturen betalen, een huis verhuren, een zaak laten draaien … allemaal handelingen die vanzelfsprekend lijken. Tot het noodlot toeslaat en u omwille van het coronavirus opgenomen dient te worden in het ziekenhuis zonder contact met de buitenwereld. In dit geval kan een zorgvolmacht u in staat stellen om uw vermogen in goede, vertrouwde handen na te laten.
Lees meer…

 

Corona – wist je dat…
Ik heb een zaak lopen bij de Rechtbank. Maar wat gebeurt daar nu mee in deze coronacrisis?
Lees meer…

 

Lees meer op onze website