Geef een zoekterm in en druk op “enter”.

GEVACO seminarie ondernemingsstrafrecht op 7 november 2018

  • Straf- en Strafprocesrecht

Actuele topics in het ondernemingsstrafrecht

  • Wijzigingen in de anti-witwaswetgeving (nieuwe wetgeving)

Tot welk bedrag mag ik nog cash geld aanvaarden? Aan welke bijkomende administratieve verplichtingen is mijn onderneming onderworpen? Hoe zit het nu juist met dat UBO-register? De laatste jaren is er weer heel wat bewogen in de fraudebestrijding, met specifieke verplichtingen voor ondernemers tot gevolg. Een goede compliance is meer dan ooit belangrijk. Wij helpen u op de goede weg.

  • Strafrechtelijke aansprakelijkheid rechtspersonen (nieuwe wetgeving)

Als deelnemer aan het handelsverkeer loopt ook uw onderneming strafrechtelijke risico’s. Met de wet van 20 juli 2018 wordt artikel 5 Sw. gewijzigd, hetgeen implicaties heeft op vlak van de toerekening. Waar u voorheen als ondernemer (rechtspersoon of natuurlijke persoon) soms gedeeltelijk buiten schot kon blijven, kan het misdrijf voortaan in alle gevallen zowel aan zaakvoerder als aan vennootschap toegerekend worden.

Daarnaast schaft deze wet de strafrechtelijke immuniteit voor publiekrechtelijke rechtspersonen (bv. steden, gemeentes,…) af, wat in aansprakelijkheidskwesties grote gevolgen kan hebben. Wij belichten voor u de recente wijzigingen.

 

Programma

Woensdag 7 november 2018

  • Ontvangst vanaf 18.30 uur
  • Infosessie van 19.00 uur – 20.30 uur
  • Receptie van 20.30 uur – 22.00 uur

Waar?

Kantoren van GEVACO ADVOCATEN, Paalsesteenweg 81, 3580 Beringen

Inschrijven

[email protected] (met vermelding aantal personen + namen)